Kovács Zsuzsa

Kovács Zsuzsa vagyok, szomatopedagógus-tiflopedagógus. Jelenleg Szlovákiában, a magyar-szlovák határhoz közeli kisvárosban, Nagykürtösön élek.

2019-ben a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Karon végeztem szomatopadagógia-tiflopedagógia szakon. Az első szakmai tapasztalatomat ezen a területen a Vakok Állami Intézeténél szereztem.

Legfőbb feladatom, hogy a Nógrád megyében élő felnőtt korú látássérült személyeknek elemi rehabilitációs szolgáltatást nyújtsak ambuláns és otthontanítás formában.

Mindig keresem annak a lehetőségét, hogy látássérült emberekkel végzett munkám során, a másik szakterületemen megszerzett ismereteimet is hasznosítsam. Ezáltal a felmerülő csatlakozó sérülés esetén a rehabilitációs folyamatot ki tudom egészíteni, teljesebbé, sikeresebbé tudom tenni. Szívesen dolgozom velük közösen önálló életvitelük elérése érdekében.

Szakmai pályafutásom során mindig fontosnak tartottam a szakmai tudásom összekapcsolását az állatot szeretetével, így a fogyatékossággal élők életét könnyebbé, magabiztosabbá tudom tenni a lovasterápiás foglalkozások alkalmával, amely nagy fejlődési lehetőségeket kínál a látássérültek számára is.